DEMOKRASİ ÖRGÜTLENMEKTİR
Bu ülkede demokrasi işleyişi hep sıkıntılı, sorunlu olmuştur. Ama, askeri darbe dönemleri dışında sistem hiç bir zaman bu kadar krize girmemiştir.
Büyük yolsuzluk iddiaları, çete suçlamaları paralel yapı iddiaları ve görevden alınmalar durdurulan TIR'lar İleri sürülen iddialara bakınca insanın nutku tutuluyor. İşin garip yanı bu yapılanlardan sanki hükümetin hiç haberi yokmuş bu yapılanlar sanki başka iktidarlar tarafından yapılmış gibi meydanlarda pişkince yüzler kızarmadan başkaları suçlanıyor.
Bu olanlardan en çok etkilenen ve etkilenecek olan da bizleriz, yani bu ülkenin halkı. Zaten bizler şu an sadece desteği alınmaya çalışılan seyircilerden ibaretiz veya öyle görülüyoruz.
Olanlara müdahil olamıyoruz çünkü örgütsüzüz var olanlar ise üyelerinin etkin olamadığı hiyerarşik yapılar sadece varlıklarını idame etmeye çalışan kuruluşlar. Geçek bir demokrasi, sadece bir kaç yılda bir seçime gidip oy kullanmakla elde edilmiyor. Zira ancak örgütlü bir toplum gerçek bir demokrasiyi hayata geçirebilir ve koruyabilir. Çünkü örgütlülük demokrasinin ışığıdır. Örgütsüz bir toplumda demokrasinin bir gözü kördür. Üyeleri aktif olarak etkileşim, dayanışma ve paylaşım içinde olan örgütlü bir toplum, ancak ülkede olup bitenleri ile ilgili gerçeğe ulaşabilir. Bir toplum ancak demokratik ve katılımcı örgütleri aracılığı ile kendi yaşamı demek olan siyasete günü gününe müdahil olabilir. Yöneticilerinin yozlaşmasının önüne geçebilir. Yozlaşan yöneticilerinden hesap sorabilir
Ya da en büyük yalanları en inandırıcı bir şekilde söyleyip iktidarı ele geçirmek isteyen küçük çıkar gruplarının gerçek yüzünü görebilir. Ayrıca örgütlü olarak dayanışma içinde olan bireyler daha umutlu ve iyimser olur... Yani, örgütlülük umut da yaratır. Gelişmiş demokrasiler, üyelerinin etkin olarak faaliyetlerine katıldığı sivil toplum örgütleri sayesinde demokratik, şeffaf demokrasiler olarak varlığını sürdürüyor.
Elbette, demokrasinin yerleşmesi ve gelişmesi için toplumda güçlü bir demokrasi bilincinin varlığı da belirleyici bir yere sahip. Demokrasi bilinci ile örgütlülük birbirini karşılıklı etkileyen ve geliştiren süreçler. Demokrasi bilinci örgütlülüğü tetikler; örgütlülüğün yaratığı etkileşim ise demokrasi bilincini geliştirir, güçlendirir.
Evet, demokrasi örgütlenmektir ve örgütlülük demokrasinin ışığıdır.